Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператори (БАККО) подкрепя мерките,

...
Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператори (БАККО) подкрепя мерките,
Коментари Харесай

Кабелните оператори подкрепят държавата в мерките срещу пиратството

Българската асоциация на кабелните и информационните оператори (БАККО) поддържа ограниченията, подхванати от страната, за секване на порочни практики, свързани с нарушавания на авторското право. Toва пишат в позицията си до медиите от асоциацията.

Те акцентират, че като браншова асоциация, която сплотява платформени оператори, с пазарен дял над 65%, БАККО показва позицията, че ограниченията подхванати от страната и органите на реда са значима крачка към нормализиране на пазара на платена ТВ, на който има към 30% сив бранш.

Операторите акцентират, че би трябвало да се постави завършек на невижданите практики на кражба на наличие и укриване на броя на клиентите , които обезсмислят напъните на всички оператори, които желаят да работят в изискванията на естествен конкурентен пазар.
 Кабелното пиратство носи щета на малките екрани и хазната съгласно шефа на АБРО
Кабелното пиратство носи щета на малките екрани и хазната съгласно шефа на АБРО

Анна Танова отхвърли изказванията, че се цели заличаване на дребния и междинния бизнес

Те смятат, че последствията от тези практики основават конкурентни преимущества за нарушителите и нанасят обилни вреди на пазара на разпространяване на платена телевизия.

Във връзка с изразени отзиви по отношение на " по-опасни типове пиратство ", от организацията са на мнение, че няма " по-добро " и " по-лошо " пиратство, както няма огромни, дребни и междинни оператори, а единствено такива, които работят на ярко и други, които работят в нарушаване на закона.

От БАККО твърдят, че не престават да работят за конкурентен пазар, в изискванията на който членовете им да дават качествени услуги на своите клиенти.
 Кабелни оператори плашат със съда в Страсбург след акцията на ГДБОП
Кабелни оператори плашат със съда в Страсбург след акцията на ГДБОП

ГДБОП нарушили съществени човешки права като правото на достъп по информация

Припомняме, че по-рано през днешния ден шефът на на Асоциацията на българските радио-и телевизионни оператори (АБРО) Анна Танова, съобщи, че кабелното пиратство нови щета на малките екрани и хазната. Тя бе безапелационна, че не се цели заличаване на дребния и междинния бизнес.

На 13 юни ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор " Кабел Сат Запад " в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев.

Вследствие на акцията огромна част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет , което провокира митинг в града. Такива недоволства имаше и в други градове по страната .

По думите на юристът Емил Василев зад интервенцията на маскираните стоят корпоративни ползи .
 ГДБОП щурмува офиси на кабелни малките екрани в цялата страна Обновена
ГДБОП щурмува офиси на кабелни малките екрани в цялата страна

Акцията е против кабелното пиратство

Вътрешният министър Младен Маринвов съобщи от Народно събрание, че интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем , с който Министерство на вътрешните работи ще се бори отсега нататък.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пък уточни, че 700 000 консуматори на телекомуникационни оператори са в сивия бранш . Общо 60 телевизионни български и непознати стратегии на пет кабелни оператори били популяризирани в нарушаване на Закона за авторското право и сродните му права.
 Министерство на вътрешните работи на война против интелектуалното пиратство в България
Министерство на вътрешните работи на война против интелектуалното пиратство в България

Не Министерство на вътрешните работи, а операторът бил отговорен, че хората нямат телевизия и интернет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР