Българската асоциация на футболните агенти (БАФА) не сваля високите обороти

...
Българската асоциация на футболните агенти (БАФА) не сваля високите обороти
Коментари Харесай

Мениджърът на Бербатов: Задава се нов правилник за футболните агенти

" Българската асоциация на футболните сътрудници (БАФА) не смъква високите обороти в взаимната работа с Европейската асоциация на футболните сътрудници (ЕФАА) по подготовката и завършването на новия Правилник за активността на футболните сътрудници, който ще бъде взаимен документ на ФИФА и ЕФАА със наложителен темперамент за всички страни-членки на международната федерация ", заяви за Българска телеграфна агенция Емил Данчев, президент на Българската асоциация на футболните сътрудници. Прогнозата е новият Правилник да влезе в действие през януари или най-късно за летния летния трансферен прозорец на 2020 година.

" За Годишната генерална асамблея на ЕАФА в Лондон на 23 юли, за присъединяване ще пътуват Петьо Костадинов - член на Управителния съвет на БАФА, и юрист Борис Колев, лекар по спортно право. Те ще вземат участие директно освен в тържествената част на събитието в Loughborough University, само че и в последващите обществени семинари за завършване на документите. Мястото също не е определено инцидентно.

Университетът освен е в Топ 10 в Англия, получавал е премия и за най-хубав, само че е и водещ в региона на университетския футбол, със личен стадион за 4 милиона лири, с 3000 седящи места, който през 2018 година одобри 4 мача от Европейските футболни финали до 17-годишна възраст. Той е и един от огромните конферентни центрове на Олимпиадата през 2012 година. Но пък за институция с годишен бюджет над 300 милиона лири е изцяло обикновено положение.

Съвсем скоро ФИФА ще възвърне регулаторната си функционалност във връзка с статута и активността на футболните сътрудници, която бе децентрализирана на 1 април 2015 година и провокира цялостен безпорядък в множеството страни по света. ЕФАА и ФИФА са в натоварен развой на подготовка по тематиките, които ще включва новият устав. По редица от тях, като да вземем за пример възобновяване на лицензионния режим за сътрудниците и наложителната регистрация на договорите за посланичество и мандатите в ТМС системата на ФИФА, към този момент е реализирано единодушие.

В резултат на напъните на ЕФАА футболните сътрудници по света ще получат още веднъж нужното самопризнание и като част от футболното семейство ще получават надеждна отбрана от ФИФА. БАФА изпрати своите оферти, част от които са вписани в плановете, преди повече от половин година. За смисъла на ЕФАА пред управлението и оперативните органи на ФИФА приказва обстоятелството, че в нея членуват водещи неевропейски национални асоциации на футболните сътрудници от още два континента, като едната е и континентална.

Активна част от ЕФАА са бразилската и аржентинската асоциации от Южна Америка, Япония от Азия и Австралия, която на процедура е и континентална. След Асамблеята в Лондон, Българската асоциация на футболните сътрудници (БАФА) ще провежда конференция, на която ще добави информацията за идните наложителни стъпки и идни промени във футболната промишленост ", се споделя в писмото на Данчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР