Българската армия страда от такава липса на кадри, че вече

...
Българската армия страда от такава липса на кадри, че вече
Коментари Харесай

Армията е толкова закъсала за хора, че не успява да похарчи парите за учения

Българската войска страда от такава липса на фрагменти, че към този момент не разполага с задоволително огромен състав, с цел да организира естествена подготовка. Това написа в отчет на Министерството на защитата за подготовката на военните за първите шест месеца на тази година.
Към края на юни в армията имаше 8000 незаети места за бойци, сержанти и офицери. Точно поради неналичието на хора в армията военният министър Красимир Каракачанов предлага и въвеждането на доброволна казарма, написа в. " 24 часа ".
Липсата на хора е единствено един от проблемите пред естествената подготовка и действие на въоръжените ни сили. Другите са също обичайни - липса на изправно въоръжение, бойна техника и самолети, написа още в изводите на отчета. Въпреки това документът твърди, че се следвал проектът за подготовка на въоръжените сили за годината.
За половин година военните са изхарчили под 1/3 от бюджета си за подготовка. За цялата година са им отпуснати за учения 7,8 млн. лв., само че до края на юни са оползотворени единствено 2,4 млн. лв..
Военните водачи са имали общо единствено 1950 часа тренировки във въздуха, излиза наяве от доклада на военното министерство. Още 155 летателни часа имат водачите във военноморските сили. Припомняме, че по стандарт на НАТО всеки водач би трябвало да има 180 летателни часа годишно. Военните моряци са изкарали за половин година приблизително по 15 дни образование на море. С 19 учения на равнище рота или батальон и 26 полеви лагера пък се регистрират от Сухопътните войски.
През първите шест месеца на годината военните са имали две интервенции за защита на границата от мигранти. В първата са взели участие 840 военни, които са осигурявали превоз на граничните служители на реда от техните бази до браздата и назад. Във втората интервенция, която е била към този момент за същинска защита на границата с патрули, са взели участие 550 военни.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР