Българската армия със сериозен недостиг на войници. Към този момент

...
Българската армия със сериозен недостиг на войници. Към този момент
Коментари Харесай

Армията попълва редиците си с кампания Бъди войник

Българската войска със сериозен дефицит на бойци. Към този миг незаетите позиции са за 5500 души. За да попълни редиците, министерството на защитата започва акция " Бъди боец ". Пари за новите попълнения ще има, сподели пред  NOVA заместник- началникът на защитата генерал- лейтенант Димитър Илиев.

Това е единствено дребна част от екшъна, в който вземат участие военнослужещите от Сухопътните войски, Военновъздушните и военноморските сили и 68-ма бригада " Специални сили ".

Атанас Стоев към момента не е взел участие в такива учения. Той е боец от 2-ри юли, на позиция печатар-военногеографска рота.

  " Е, фантазията е много висока, но дано първо да поставим първото ходило пък след това ще продължим нагоре ", сподели редови войник Стоев. Атанас не знае до каква степен ще стигне по стълбицата със званията, само че е решен да остане в армията, макар минусите и компликациите на службата под знамената.

" За мен особено няма дефекти. Все отново ние, когато избираш да станеш боен ти си 24 часа, 7 дни в седмицата разполагаем на армията, на страната си ", изяснява боецът.

В армията го притеглят техниката, машините, оръжието. Все още не може да стреля, само че това не е спънка да стане боец.

За да притегли хора като Атанас  Стоев  министерството започва акцията " Бъди боец ". Обещава, че пари за новите попълнения ще има.

" Да, има. Ние това, което вършим не е голословно..вече сме очевидци, че в бюджета за защита има повече средства ", изясни началникът на защитата ген. Димитър Илиев.

Служителите в армията разчитат на поддръжка освен от страна на страната, те търсят схващане и от страна на обществото.

" Ако ние сме разбрани и в случай че имаме поддръжката, в случай че тази специалност е влиятелна, то обществото ще одобри, че би трябвало да отдели редица средства, с цел да има такива хора, които се занимават с националната сигурност ", сподели още ген. Илиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР