Българската армия не е институция, която може да се уплаши

...
Българската армия не е институция, която може да се уплаши
Коментари Харесай

Каракачанов: Армията не е институция, която може да се уплаши от един вирус

Българската войска не е институция, която може да се уплаши от един вирус. Българската войска по Конституция би трябвало да пази териториалната целокупност на страната, при потребност – да води бойни дейности, когато няма да се опасяваме от пандемия, а от патроните и шрапнелите на врага. Това акцентира пред камерата на bTV вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов.

Той дойде в Търново за Парада на бъдещите офицери в Националния боен университет. По думите му макар епидемията от ковид и анулацията на огромния церемониал в София за Деня на храбростта, БА не е прекратила осъществяването на своите задания.
НА ЖИВО: 6 май - Ден на храбростта Тази година въоръжените сили означават празника си с интензивности в цялата страна
Каракачанов уточни, че е сложил със своя заповед военните учебни заведения под карантина още от 8 март, тъй като запазването на живота и здравето на бъдещите командири е от първостепенно значение. Затова и, по думите, му, средата в НВУ през днешния ден е „ стерилна “.

Вицепремиерът уточни, че армията годишно взе участие в мероприятия, свързани със оправянето с последствията от бедствия и повреди и други Ще се наложи ли в този момент военни да опазват публичния ред? „ По искане на министъра на вътрешните работи армията може да взе участие в защитата на публичния ред. До момента сходно искане не е получено “.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 758 54 82 360 Света 3 728 392 3 874 258 361 1 242 629 Заразени* Нови Починали България 1 758 54 82 Света 3 728 392 3 874 258 361
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР