Българската армия е важен фактор във формирането на нашата национална

...
Българската армия е важен фактор във формирането на нашата национална
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Българската армия е важен фактор във формирането на нашата национална индентичност

Българската войска е значим фактор във образуването на нашата национална индентичност и за това е належащо да сте по-активни. Каталогът на капиталовите планове е непълен, може би е нужен „ Инвестиционен план-програма “, това сподели в приветствието си към участниците в годишната конференция на началника на защитата, ген. Константин Попов, ръководител на Комисията по защита. Известно е, че във връзка с трите “големи” модернизационни плана за армията последната дума има Народното събрание, добави той в обръщението си.

Ген. Попов се обърна към представителите на Министерство на защитата и подсети, че им следва да приготвят процедурите, с цел да се върви към сключване на контракти и осъществяване на плановете. Настоящата 2018 година може и би трябвало да се трансформира в година за практическа реализация на армейската рационализация. Заделени са финансови средства и в обществото има заслужено очакване за забележими резултати. До огромна степен от Вашата прецизна работа зависи плановете да бъдат готови добре, нямаме време, сподели още генералът.
По време на изявлението си, военачалник Попов очерта три съществени посоки в активността на Комисията по защита.

На първо място – значимата роля на Комисията за образуването на визия за напред и създаване на съответни качества на защитата и Въоръжените сили.
На второ място, превъзмогването на провокациите, свързани със законодателното обезпечаване на защитата и осъществяването на дилемите от Въоръжените сили в съюзна среда – в груповата защита на НАТО и Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз.
И на трето място –резултатите в парламентарното измерение на председателството на Съвета на Европейския съюз, които касаят дейностите на министерството.

В конференцията взеха присъединяване министърът на защитата, началника на отбратната, представители на министерствата на защитата, външните и вътрешни работи, Държавна организация разузнаване, представители на всички ортани имащи отношение по сигурността и защитата на страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР