Българската армия е в ръцете на обществото и е инструмент

...
Българската армия е в ръцете на обществото и е инструмент
Коментари Харесай

Каракачанов: ​Армията е в ръцете на обществото и е инструмент за защитата му

" Българската войска е в ръцете на обществото и е инструмент за неговата отбрана. Въпреки недоимъка и неналичието на средства, момчетата и девойките в армията си извършват отговорностите. Това не е елементарно, мъчно е, рисково е, само че хората имат дух. Армия се прави с дух и обич към България ". Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов на сподели на военна техника пред постройката на Министерството на защитата в София, представен от пресцентъра на ведомството.

 © Българска телеграфна агенция
Днес означаваме 110 години от оповестяването на Независимостта на България - факт, който е станал вероятен с помощта на Българската войска, декларирал Каракачанов. " Хубаво е българските жители да имат по-чест допир до армията, да видят въоръжението, бойците. В тези комерсиални времена, когато хората се интересуват на първо място от приходите си, е хубаво по някакъв метод да покажем, че воинската специалност, въпреки и все още към момента не добре платена, е почтена и заслужава почитание. ", допълнил още министърът на защитата.

В Деня на Независимостта по едно и също време в 17 града в страната хората можаха да видят мостри военна техника, оръжие и екипировка. Инициативата е първата от поредицата изяви под наслов " Това сме ние ", с които Министерството на защитата цели да разпространява военната работа. Министър Каракачанов припомнил, че през последните 20 години бюджетът на армията е орязван 4 пъти, като единствено през 2010 година е понижен с 40 %.

" Аз не съм спрял да упорствам за повече средства. През миналата година увеличихме заплатите с 10 %, а за тази година сме планували още 10 %. Представили сме нужните разноски за ремонт на част от съществуващата техника. Отделиха се близо 3 милиарда и половина за закупуване на нови самолети, кораби и бронирани машини ", споделил министър Каракачанов.

Той показал, че това е единствено един стадий от цялостното възобновяване на армията, което ще става последователно заради невъзможността да се отделят нужните средства. Министър Красимир Каракачанов поздравил всички военнослужещи, взели присъединяване в днешното показване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР