Българската армия е единственият член на НАТО, който няма военни

...
Българската армия е единственият член на НАТО, който няма военни
Коментари Харесай

Отец Серафим: Само нашата армия няма военни свещеници

Българската войска е единственият член на НАТО, който няма военни свещеници, съобщи пред БНР отец Серафим от Кремиковския манастир " Св. Георги ".

" На нашите бойни флагове, които през днешния ден се освещават, написа " С нас е Бог ". Българската войска, с изключение на поради мъжеството на българските воини и поради това, че постоянно е просила и употребила Божията помощ, знаем, че няма загуба, няма пленено знаме. В съвремието ни ние също имаме потребност от това, тъй като виждаме, че колкото и да са развити технологиите, без Бога не сме нищо. Един дребен вирус преди няколко години обезсили хората с всичката просвета и с всичките научни и медицински достижения. Имаме потребност. Имаме безспорен казус в днешно време - българската войска е единственият член на НАТО, който няма военни свещеници. Всички останали армии имат военни свещеници, които са с тях във всички поделения, във всички задачи, на които вървят ", разяснява той по БНР.

Отец Серафим уточни, че има и радостни стъпки и даде образец - във Военната академия има прелестен храм, в който към този момент се служи, има богослужения, посещава се от военните. 

" Надяваме се да може да преборим това, че сме извънредно толерантни - българинът е търпелив, само че да си запазим нашето. В последна сметка ние сме толерантни към всички и някой път губим нашата еднаквост. Това е нещото, което сега стопира в българската войска да има военни свещеници. Мнението е, че би трябвало да бъдем толерантни и в случай че има православни свещеници, би трябвало да има и католици, евангелисти, мюсюлмани. В последна сметка ние сме православна страна и е въпрос на държавническо решение това нещо да се одобри, тъй като имаме потребност от Божията помощ - изключително в този свят, в който виждаме, че хаосът става все по-голям ". 

Св. Георги самичък избра да бъде настойник на българския народ, сподели още отец Серафим и описа историята за Зографския манастир. 

" Св. Георги е огромен асистент за нашата страна, народ, армия. Към Св. Георги се обръщаме всички, с цел да може да измоли за всички нас берекет, благосклонност, помощ, протекция, избавление ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР