Българската актриса Цветана Манева празнува 80-ия си рожден ден днес.

...
Българската актриса Цветана Манева празнува 80-ия си рожден ден днес.
Коментари Харесай

Цветана Манева празнува 80-ия си юбилей

Българската актриса Цветана Манева чества 80-ия си рожден ден през днешния ден. Нейният празник ще бъде маркиран със театър на 22 февруари в Младежкия спектакъл. В него ще учаностват Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Снежина Петрова и други български артисти. На сцената ще бъдат изпълнени фрагменти от пиеси, свързани с кариерата на Манева през годините.

" Изключително мъчно е да изненадаш актьор, който е постигнал всичко на сцената. Изключително мъчно е и да зарадваш човек, който обича цялата нация. Идеята на това зрелище е актьорите и всички, които Цветана Манева назовава " моето театрално семейство ", да излязат на сцената и да посветят осъществяванията си персонално на нея, след което да ѝ се поклонят ", споделя драматургът Яна Борисова пред " 24 часа ".

Така съгласно създателите на спектакъла Цветана ще получи доста на брой любовни писма, които ще чуе онлайн от подателите им. Самата актриса също ще участва на спектакъла.

Втората част ще бъде на 27 май в Пловдив на сцената на Античния спектакъл, където и самата Цветана Манева ще излезе дружно с сътрудниците си, с цел да изпълнят типичен и модерни текстове под съпровода на приказна театрална музика.

Актрисата ще получи " Наградата на София " на Столична община за приноса си към изкуството на киното. Отличието ще ѝ бъде връчено на 23 март в границите на фестивала " София филм фест ".

 

 

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР