Българската академия на науките (БАН) ще почете Боян Петров с

...
Българската академия на науките (БАН) ще почете Боян Петров с
Коментари Харесай

Българската академия на науките ще почете Боян Петров

Българската академия на науките (БАН) ще уважи Боян Петров с тържествена гала. Най-добрият ни планинар изчезна в края на май месец при опит на покори връх Шиша Пангма в Хималаите. Това беше част от задачата му за изкачването на 12 осемхилядника.

Събитието ще се организира на 21 юни (четвъртък) от 17:00 часа в зала " Проф. Марин Дринов ". Организатор е Националният природонаучен музей на Българска академия на науките (НПМ), където Петров работеше като зоолог. За пръв път ще бъдат показани материали, събрани от него, както и илюстрации от експедициите му и проучвателен мемоари.

Церемонията ще бъде открита от проф. Николай Спасов – шеф на НПМ-БАН. Д-р Петър Берон, проф. Павел Стоев и докторантката Виолета Желязкова ще показват изследователските приноси и заслугите на Боян към Националния природонаучен музей, Центъра за проучване и отбрана на прилепите и природозащитните дела, които той поддържаше. От 16:00 часа в Българска академия на науките ще бъде отворена книга, в която всеки може да отдаде респект към паметта на Боян Петров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР