Българската агенция за инвестиции /БАИ/ и петнадесет Двустранни търговски и

...
Българската агенция за инвестиции /БАИ/ и петнадесет Двустранни търговски и
Коментари Харесай

Представят България като нова nearshoring дестинация

Българската организация за вложения /БАИ/ и петнадесет Двустранни търговски и индустриални камари провеждат акция за показване на България като нова „ nearshoring “ дестинация в международен мащаб.

През последните два месеца БАИ и петнадесет Двустранни търговски и индустриални камари у нас се стремят да нареждат България като отлична дестинация за релокация на производства в процеса по съкращаване на веригите на доставки /nearshoring/. Предстои провеждането на  серия от мероприятия, свързани с брандирането на България като витална среда за преместване на индустриални мощности.

Съвместната самодейност включва видео конференции с представители на бизнеса, вложители, които са членове на Двустранните търговски и индустриални камари, присъединяване на български посланици и търговски аташета. Инициативата планува и разпространяване на взаимна листовка, представяща основните преимущества на България като дестинация, която може да редуцира веригите на доставки.

На 30 юли ще се организира първата видеоконференция с присъединяване на Стамен Янев, изпълнителен шеф на БАИ и управленията на Двустранните търговски и индустриални камари с техните членове.

Основните цели пред участниците в конференцията са да бъде оценено въздействието на пандемията от корона вируса в страната, да бъдат обрисувани опциите за разпространение на България като допустима „ nearshoring ” дестинация.

Предимствата ни са геостратегическото местонахождение, положителните финансови параметри в Европейски Съюз, ниските налози, образованата и квалифицирана работна ръка, които страната ни предлага на мултинационалните компании, с цел да реалокират своето произвеждане точно в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР