Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) си купи 18

...
Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) си купи 18
Коментари Харесай

Агенцията по храните си купи пикапи за близо 1 700 000 лв.

Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) си купи 18 пикапа за 1 615 464 лева с Данък добавена стойност. Това излиза наяве от съобщение на институцията. Договор за доставка на возилата 4х4 е подписан с компания „ Тойота -Тиксим “ ЕООД.

Поръчката е била стартирана през октомври месец предходната година. Въпреки високата ѝ планирана стойност, съвсем колкото и окончателната, е довършена рекордно бързо – за 52 календарни дни. Освен скоростния избор, забавни са двамата други претенденти, нестигнали до финала на процедурата.

Единият съперник на „ Тойота - Тиксим “ е била компания „ Медсис “ ЕООД, занимаваща се с здравна техника. Тя е отсята още след първото отваряне на офертата, тъй като не е съдържала нито техническо, нито ценово предложение.

Друг участник в надпреварата е била компания „ Екселор холдинг груп “ ЕООД. Тя пък, вместо доказателства, че е представител на "Тойота ", както твърди, е дал обяснителна бележка с теза, че на формалната интернет страница на производителя "Тойота " се съдържа предложение за закупуване на високопроходими коли с тъкмо изложение на параметри и механически спецификации. Освен това вместо да потвърди, че е оторизиран от производителя да обслужва гаранционно и следгаранционно предлаганите коли, декларира, че разполага със лични сервизи за задачата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР