Българската агенция по храните прекрати скандалната обществена поръчка за препарати

...
Българската агенция по храните прекрати скандалната обществена поръчка за препарати
Коментари Харесай

БАБХ спря обществената поръчка за препарати срещу чумата

Българската организация по храните приключи скандалната социална поръчка за препарати против чумата по дребните преживни животни, заяви шефът на Агенцията Дамян Илиев.
 Премиерът ревизира скандалната социална поръчка за препарати против чумата  Шефът на компанията с проби за чума за 336 000 лв.: Аз съм младеж, който желае да успее в страната си  БАБХ за компютърната компания, която ще доставя проби за чума: Постъпихме вярно и законно
От думите му стана ясно, че поръчката е спряна след диалог с премиера Бойко Борисов. 

" Преди малко се чух с премиера и той ми сподели: " Прекъсваш поръчката и се оправяш по метода, по който си решил. Навън да вършат проучванията. Не се занимавай ", заяви Илиев.

По-рано през днешния ден Борисов даде обещание да направи инспекция по случая с поръчката на БАБХ и да я приключи, в случай че има проблем. 

Вчера стана ясно, че компания с съществена активност продажба на компютри, хардуер и периферни устройства ще доставя проби за потвърждаване на чума по животните за 336,184 лева Дружеството е основано преди месец с капитал от 500 лева

От Българската организация по сигурност на храните излязоха с пояснение, че всички условия по публичната поръчка са изпълнени вярно и законно.

Пред публицисти Дамян Илиев разгласи, че Борисов не му е желал оставката. 

“През цялото време си мислих че съм юридически прав. Затова не стопирах публичната поръчка ”, сподели Илиев. 

Директорът на БАБХ изясни още, че най евентуално пробите за чума по дребните преживни животни ще бъдат разграничени сред референтни лаборатории - в Румъния, Австрия, Унгария.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР