Българската агенция по храните прекрати скандалната обществена поръчка за препарати

Българската агенция по храните прекрати скандалната обществена поръчка за препарати ...

БАБХ спря обществената поръчка за препарати срещу чумата.


Българската агенция по храните прекрати скандалната обществена поръчка за препарати срещу чумата по дребните преживни животни, съобщи шефът на Агенцията Дамян Илиев.
Премиерът проверява скандалната обществена поръчка за препарати срещу чумата Шефът на фирмата с тестове за чума за 336 000 лева: Аз съм млад човек, който иска да успее в страната си БАБХ за компютърната фирма, която ще доставя тестове за чума: Постъпихме правилно и законно
От думите му стана ясно, че поръчката е спряна след разговор с премиера Бойко Борисов. 

"Преди малко се чух с премиера и той ми каза: "Прекъсваш поръчката и се оправяш по начина, по който си решил. Навън да правят изследванията. Не се занимавай", заяви Илиев.

По-рано днес Борисов обеща да направи проверка по случая с поръчката на БАБХ и да я прекрати, ако има проблем. 

Вчера стана ясно, че фирма с основна дейност продажба на компютри, хардуер и периферни устройства ще доставя тестове за потвърждаване на чума по животните за 336,184 лв. Дружеството е създадено преди месец с капитал от 500 лв.

От Българската агенция по безопасност на храните излязоха с обяснение, че всички условия по обществената поръчка са изпълнени правилно и законно.

Пред журналисти Дамян Илиев обяви, че Борисов не му е искал оставката. 

“През цялото време си мислих че съм юридически прав. Затова не спрях обществената поръчка”, каза Илиев. 

Директорът на БАБХ обясни още, че най вероятно пробите за чума по дребните преживни животни ще бъдат разделени между референтни лаборатории - в Румъния, Австрия, Унгария.

Източник: offnews.bg