Българската агенция по безопасност на храните спря дейността на незаконен

...
Българската агенция по безопасност на храните спря дейността на незаконен
Коментари Харесай

БАБХ затвори незаконен развъдник на кучета в Белослав

Българската организация по сигурност на храните спря активността на противозаконен разплодник за кучета в град Белослав.

Именно в него е родено

От БАБХ показват, че обектът не е регистриран като животновъден. Собственикът е физическо лице и прави развъдна активност на кучета от породата чихуахуа без потекло, незаконно по интернет.

От Агенцията по храните са открили в постройки в частния парцел общо 23 кучета, отглеждани в примитивни условия , без да се поставят за тях съответни грижи и ветеринарномедицинско обслужване. Освен това кучетата не са разпознати и имунизирани според законодателството.
 БАБХ връща у нас кучето Рая, пратено в Норвегия с подправени документи
БАБХ връща у нас кучето Рая, пратено в Норвегия с подправени документи

Явор Гечев: Това е рентабилен бизнес канал

На притежателя е публикуван акт за противозаконна развъдна активност.

На ветеринарния доктор, издал подправените документи на кучето Рая, са връчени четири акта за липса на регистрация в БАБХ, приложимост на идентификационни чипове с неразбираем генезис и без да бъдат вписани в интегрираната осведомителна система на организацията - ВетИС, издаване на подправени документи, както и липса на наложителен дневник на дейностите, осъществявани в практиката на лекаря.

БАБХ търси подпомагане от неправителствените организации, които да поемат грижите за кучетата от град Белослав и да спомагат за осиновяването им.

Установените нередности ще бъдат предадени на прокуратурата за следващи дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР