Българската агенция по безопасност на храните проверява случаи на стомашно-чревно

...
Българската агенция по безопасност на храните проверява случаи на стомашно-чревно
Коментари Харесай

Проверяват сигнали за неразположение при деца заради храната в две училища

Българската организация по сигурност на храните ревизира случаи на стомашно-чревно неразположение при деца от две учебни заведения в София.


Очакват се резултати от взетите от храната проби. На 17 януари 2019 година, след подадени сигнали на горещия телефон на Българска организация по сигурност на храните от родители за получено стомашно-чревно неразположение при деца от две учебни заведения в София (72 ОУ „ Христо Ботев ” и 151 СОУ - Национално приблизително общообразователно учебно заведение - София), Областна дирекция по сигурност на храните - София-град незабавно извърши инспекция в столовете на двете образователни заведения и кетърингът, приготвил храната на 16 януари 2019 година

При инспекциите не са открити несъответствия на настоящото законодателство в региона на храните. Проби от храната (менюто от 16 януари 2019 г.) към този момент са предоставени на акредитирана лаборатория за микробиологично изпитване. Връчено е наставление за проучване на личния състав, ангажиран с подготвяне и разливане на храната.

Изясняват се аргументите за зародилото неразположение при децата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР