Българската агенция по безопасност на храните е обявила няколко експресни

...
Българската агенция по безопасност на храните е обявила няколко експресни
Коментари Харесай

В разгара на чумата Агенцията по храните е обявила спешни поръчки за направени разходи

Българската организация по сигурност на храните е оповестила няколко експресни публични поръчки за покриване на разноски по загробване на умъртвени поради чумата по свинете животни. Поръчките са за милиони левове, множеството са от началото на август и с претекста за форсмажорноост на обстановката те са минали с директно договаряне, оповестява в. " Сега ".

Поръчките са дадени на огромните свинекомплекси. Изданието показва, че те са бързи, само че в това време са оповестени много откакто е почнало и дори завършило умъртвяването на животни в съответните региони на страната.

Четирите поръчки са за областите Русе, Велико Търново и Силистра и са общо за 5.1 млн. лева. По тях са предиведни настрана пари за стерилизация на стопанствата отвън свинекомплексите като тя е предоставена на една и съща компания - " Биоконтрол Корпорация " и е на стойност 1.3 млн. лева без Данък добавена стойност.

През първата седмица на август организацията е пуснала поръчка и за доставка и монтаж на техника за проучване на проби. Тя е за 450 хиляди лева Компанията, която я завоюва, ще би трябвало да образова и екипа на организацията по какъв начин да работи с техниката в разгара на болестта, отбелязва вестникът.


Всичко, което би трябвало да знаете за: Чумата по животните (108)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР