Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва проверки на

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва проверки на
Коментари Харесай

БАБХ засилва надзора над всички животновъдни обекти – пасища

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира инспекции на всички животновъдни обекти – пасища, в които се отглеждат селскостопански животни. Това оповестиха от пресцентъра на БАБХ.

Със заповед на изпълнителния шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев надзорът се ускорява за проследимост и надзор на животновъдните обекти – пасбище в страната, включително определяне на хуманно отношение към животните и здравен статус, обезпечаване на условия за развъждане на животните, предварителна защита на болести и отчитане на броя и типа на животните.

Действията на инспекторите ще стартират в края на този месец и ще продължат до 8 март 2019 година

Директорите на районните структури на Агенцията ще провеждат идните инспекции.

Те би трябвало да основат условия за поетапното осъществяване на физически и документални инспекции на обекти и на пасища за съблюдаване условията на настоящото законодателство в региона на хуманното отношение, идентификацията и опазването на здравето на селскостопанските животни.

При нужда ще се търси подпомагане от общинската администрация. Директорите на Областните дирекции по сигурност на храните ще рапортуват всяка втора седмица от месеца на изпълнителния шеф за всички установени нарушавания в настоящото законодателство и за подхванатите от тях дейности за премахване на установените несъответствия.

При неспазване на ветеринарномедицинските условия при развъждането на животните в пасища, инспекторите от отдел „ Здравеопазване на животните “ ще подхващат дейности по правене на наставления за премахване на несъответствията и при нужда за транспортиране/придвижване на животните до непрекъснатия им животновъден обект, сформиране на актове за открити административни нарушавания при съществуване на такива по наредбите на Закона за ветеринарномедицинската активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР