Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва от днес

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва от днес
Коментари Харесай

БАБХ започва засилени проверки на производството и търговията с яйца

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира от през днешния ден засилени инспекции на обекти за произвеждане и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, хранилища за търговия на едро с храни, заведения за публично хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и тържища. Проверките са по отношение на идните публични празници - Великден и Гергьовден, оповестиха от организацията.
В интервала до 8 май т.г., в това число, във фокуса на засиления надзор попадат производството и търговията на обичайно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, в това число боядисани яйца, пресни зеленчуци), както и на багра за яйца. Ще се следи за произхода и вярното предпазване на първични материали и храни, за правилното етикетиране и маркировка, показват от БАБХ.
До края на оповестеното в страната изключително състояние по отношение на пандемията от Covid-19 БАБХ продължава да прави засилени инспекции в обектите за произвеждане и търговия с храни, и в заведения за публично хранене, които подготвят и доставят храна до краен консуматор. Проверките включват потребление на уместно защитно работно облекло, химични субстанции и съоръжение за стерилизация и защитни средства - ръкавици (при нужда и според от естеството на работа) и маски от чиновниците, заети в производството, предлагането и доставката на храни; честотата на провежданата стерилизация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР