Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки
Коментари Харесай

Агенцията по храните започва извънредни проверки на сладоледите

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира изключителни инспекции в обектите за производството и търговията със сладолед от през днешния ден, оповестиха от организацията.

Проверките са по отношение на настъпването на дейния сезон на предложение и консумация на сладолед. Инспекциите в предприятията ще продължат до 14 юли, а в места за предложение на сладолед без авансово пакетиране до крайния консуматор - колички, щандове навън, преносими обекти и различен – през целия летен сезон.

Обект на надзор ще бъдат спазването на условията на софтуерната документи за произвеждане на сладолед, входящ надзор на първични материали и материали, потребление на влаганите добавки и етикетирането на готовия артикул, според Регламента за даването на информация за храните на потребителите. 

В места за предложение на сладолед без авансово пакетиране се следи за наложителното даване на данни за съществуването на субстанции или артикули, причиняващи алергии и непоносимост; приборът за разсипване на сладолед да бъде обособен за всеки тип сладолед и се съхраняването му да бъде при условия, недопускащи вторичното му замърсяване с патогени и алергени; самостоятелните лъжички, които се оферират при продажбата на крайния консуматор, да бъдат авансово опаковани и други

Проверките ще обзет обекти на територията на цялата страна, предава Българска телеграфна агенция.

Агенцията по сигурност на храните извърши 2165 инспекции в обекти за търговия на дребно и заведения за публично хранене в интервала 12 - 16 юни, оповестиха преди дни от БАБХ. От тях 1646 са по планов надзор, а 66 - по сигнали и недоволства от жители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР