Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще наложи административно

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще наложи административно
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи с магазина, продал месо с игла в София

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ще наложи административно наказване според Закона за храните на комерсиалния обект в София, продал свинската пържола с игла, за позволена рискова храна на пазара.

Това оповестиха от пресцентъра на БАБХ.

Агенцията ревизира всички обекти, през които е минало месото от кланицата, в която са заклани свинете, предприятието, където трупното месо е транжирано на едри разфасовки и комерсиалния обект, в чиято транжорна едрата разфасовка е нарязана под формата на пържоли и осъществена до краен консуматор.

Никъде не са открити забележими признаци за съществуване на непознато тяло.

Установено е, че свинското месо не е претърпяло спомагателна обработка (като да вземем за пример осоляване, мариноване, шприцоване, тумблиране и др.), а е предлагано като прясноохладена разфасовка.

Технологията на рандеман и обработка на месото за произвеждане на месни разфасовки (пържоли) не допуска потреблението на каквито и да е инжекционни принадлежности, включително и игли.

Поради тази причина организацията дефинира този случай като инцидентен случай, евентуално при ветеринарномедицинска операция на съответното животно.

В БАБХ не са постъпвали други сходни сигнали. Предприети са ограничения за по-стриктно осъществяване на отговорностите на всички ангажирани по веригата за недопускане на сходни произшествия в бъдеще.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР