Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ създава и поддържа

...
Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ създава и поддържа
Коментари Харесай

БАБХ ще оповестява за растителнозащитните и дезинфекционните дейности

Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/ основава и поддържа на интернет страницата си обществен електронен указател за обявяване на растителнозащитните, дезинфекционните и дезинсекционните действия.

Това реши Народното събрание с признатите на второ четене промени в Закона за отбрана на растенията, заяви „ Българска телеграфна агенция “. Регистърът би трябвало да бъде направен в период от 12 месеца , откакто законът публично влезе в действие. 

Той се поддържа като електронна осведомителна система , в която притежатели и ползватели на животновъдни обекти (пчелини) вкарват информация за местонахождението на всеки пчелин и я актуализират в период до три дни при смяна на събитията.

Лицата, които правят или разпореждат растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни действия с наземна, авиационна техника и безпилотни летателни системи, в период не по-малко от три дни и не повече от 15 дни преди датата на третирането вкарват информация за дейностите в регистъра.

Когато пчелин на обещано лице попада в трикилометровата зона към блок с планувана активност , осведомителната система ще го уведомява посредством електронно известие с данните.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР