Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разкри и спря

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разкри и спря
Коментари Харесай

БАБХ спря дейността на незаконен развъдник в Белослав, в който е родено кучето Рая

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) разкри и спря активността на противозаконен разплодник за кучета в гр. Белослав, област Варна, в който е родено и чихуахуато Рая, оповестиха от организацията.

Тримесечното куче, хванато в Норвегия, беше застрашено от умъртвяване, защото е било с недействителен български паспорт. Обектът не е регистриран като животновъден, притежателят е физическо лице и прави развъдна активност на кучета от породата чихуахуа /без родословие/ незаконно, като ги предлага в интернет.

В постройки в частния парцел на притежателя инспекторите са установили 23 кучета - 17 възрастни за разплод и шест дребни. Животните са отглеждани в примитивни условия, без да се поставят за тях съответни грижи, без ветеринарномедицинско обслужване.



Кучетата не са разпознати и имунизирани, според законодателството. На притежателя е публикуван акт за противозаконна развъдна активност, според Закона за ветеринарномедицинската активност. Съставени са и четири акта на ветеринарния доктор, издал подправените документи на кучето Рая.

БАБХ търси подпомагане от неправителствените организации, които да поемат грижите за кучетата от Белослав и да спомагат за осиновяването им. Всички установени от контролния орган нередности и условия ще бъдат предадени на прокуратурата за следващи дейности по подготвеност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР