Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проведе среща с

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проведе среща с
Коментари Харесай

Обсъдиха възможностите за износ на български яйца с делегация от Израел

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) организира среща с делегация от Израел по отношение на опциите и изискванията за експорт на български яйца за консумация, оповестиха от организацията.

На посещаване в България бяха доктор Михал Ханович и доктор Рахел Московиц, представители на дирекция „ Ветеринарни услуги и опазване на здравето на животните “ от Министерството на земеделието и развиването на селските региони на Израел. 

Визитата имаше за цел оценка на формалния надзор в обектите за пакетиране на яйца за консумация, запознаване с профилактиката на болести по птиците, контролът и битката с зародилите огнища, контролът на артикули от животновъдните обекти в засегнатите региони.

Израелската делегация посети ферми за кокошки носачки с пакетиращи центрове за яйца в градовете Сливен и Кърджали , където регистрира положителните условия за развъждане на птици и производството на яйца. 

БАБХ даде подробни уточнения по отношение на процесите по определяне на болести по птиците и по-специално огнищата от Високопатогенна инфлуенца.

Бяха показани методите за ограничение на разпространяването и очистване на болестта, последващите забрани за придвижване на живи птици, птиче месо и яйца с генезис от ферми, находящи се в зоните с инфлуенца.

Израелската делегация благодари за високия професионализъм на българските си сътрудници от БАБХ и изрази своята задоволеност от визитата си в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР