Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) насочи за унищожаване

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) насочи за унищожаване
Коментари Харесай

След Никулден: БАБХ насочи за унищожаване 217 кг риба без документи

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) насочи за заличаване 217 кг риба без документи, открита при инспекциите за Никулден. Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията.

 © БГНЕС
Българската организация по сигурност на храните ревизира 1159 обекта за развъждане на аквакултури, за произвеждане и търговия с риба и рибни артикули, хранилища за търговия на едро, заведения за публично хранене, пазари и тържища в страната, във връзка религиозния празник Никулден.

Съставени са 2 наставления на територията на област Варна по отношение на несъответствия в Системата за ръководство на сигурността на храните и сградов фонд и съоръжение.

Издадени са 5 акта за административно нарушаване – изчезнали документи за генезис на рибата и продажба на риба на нерегламентирано място. Актовете са за търговци на територията на Пловдив, София, Пазарджик, Шумен и Стара Загора. Насочени за заличаване са 217 кг и 500 гр риба без документи за генезис.

За съпоставяне с предишни години: през 2018 година са формирани 7 акта и са възбранени 7 кг риба и рибни продукти; през 2017 година – 9 акта и 22 кг риба; през 2016 година – 4 акта и 255 кг риба; през 2015 година – 9 акта и 101 кг риба и рибни артикули.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР