Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира високо съдържание

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира високо съдържание
Коментари Харесай

БАБХ откри българско сирене с немлечна мазнина

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) установи високо наличие на немлечна лой в проба от сирене, взета при инспекция предходната седмица. Инспектори на организацията по храните ревизират предприятието производител.
Пробата е от артикул, разгласен като краве сирене, и е създаден от български бизнес оператор, оповестиха от Агенцията. Извършва се цялостно следене на създадените и публикуваните в комерсиалната мрежа количества, които неотложно ще бъдат изтеглени.

За установеното нарушаване на производителя ще бъде наложена санкция. Законът за храните планува имуществена глоба в размер от 2000 до 4000 лева за първо нарушаване, а при наново - до 6000 лв.. По време на инспекцията в София са били взети общо осем проби от млечни артикули, които са изследвани за съществуване на немлечни мазнини. Вземането на проби е било осъществено в наличието на представители на Комисията за отбрана на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциацията " Активни консуматори ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР