Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира първично огнище

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира първично огнище
Коментари Харесай

Избиват кокошки и патици заради грипа

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) установи първично огнище на болестта Инфлуенца по птиците (грип) в животновъден обект вид „ персонално стопанство “, намиращ се в с. Манолско Конаре, община " Марица ". Това оповестиха от нейния пресцентър. С цел надзор и очистване на болестта БАБХ приложи всички ограничения в сходство с настоящото законодателство. Предприето е хуманно умъртвяване и заличаване на всички птици, отглеждани в засегнатото стопанство, което ще бъде последвано от разчистване и стерилизация.

Определена е 3-километрова защитна зона и 10-километрова зона за наблюдаване към установеното огнище на болестта. Забранено е придвижването на птици и артикули от тях във от защитната и следената зона. В двете зони се не разрешава търговията и напредването на домашни, диви и други птици и яйца за разплод, както и разселване на птици за възобновяване на дивечовия ресурс. Извършват се ежедневни клинични прегледи на птиците, отглеждани в останалите селища в защитната зона.

Засилен е надзорът и ограниченията за биосигурност в птицевъдните ферми, както и при водните басейни, където е мощно съсредоточена популацията на диви птици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР