Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира първи случай

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира първи случай
Коментари Харесай

Първи случай на африканска чума по дива свиня в България

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) установи първи случай на африканска чума при дива свиня край Кайнарджа, обл. Силистра, оповестиха от БАБХ.

Мъртвото диво прасе е намерено директно до самата телена ограда, на границата с Румъния, в която се е оплело при опит за прекосяване на територията на България. Съоръжението е изпълнило защитните си функционалности. Изпитването на взетите проби п отвърди съществуване на вируса на Африканска чума по свинете (АЧС).

 
С цел надзор и очистване на болестта, БАБХ стартира използване на всички ограничения в сходство с настоящото законодателство. Извършено е заличаване, загробване и стерилизация.
 
Ще се правят непрекъснати клинични прегледи за африканска чума при домашни прасета и ще се вземат проби от всички умрели или показващи клинични признаци диви и домашни прасета.
 
Към момента африканска чума е установена в девет страни членки: Белгия, Чехия, Полша, Естония,  Латвия, Румъния, Унгария, Латвия, Румъния. -->

 
Утре ще се организира съвещание на Областната епизоотична комисия в Силистра, на която ще бъдат разисквани ограниченията, както и дейностите на другите служби в региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР