Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши общо 2484

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши общо 2484
Коментари Харесай

23 акта за стара храна, без етикети

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) извърши общо 2484 инспекции в обекти за търговия на дребно и заведения за публично хранене. Проверките са по планов надзор, по сигнали и тъжби, и тематични, извършени са предходната седмица по време на формалния надзор в цялата страна.

Издадени са общо 23 акта за административно нарушаване и 112 наставления. Преустановена е активността на един обект на територията на ОДБХ София град за осъществяване на комерсиална активност с храни без регистрация, според условията на Закона за храните.

Инспекторите от отделите " Контрол на храни " към Областните дирекции по сигурност на храните възбраниха и насочиха за заличаване 732,4 кг храни от скотски и неживотински генезис, 142 л рафинирано слънчогледово масло, както и 60 броя кокоши яйца.

Основните установени несъответствия са предложение на храни с изминал период на валидност, без документи за генезис и без етикетировка, погрешно съхранени, несъответствия по сграден фонд, незадоволително хигиенично положение, както и нерегистрирани по Закона за храните работещи обекти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР