Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 1736 засилени

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 1736 засилени
Коментари Харесай

Какво установиха проверките на БАБХ през летния сезон по морето? | Те обхванаха периода 1 юни – 15 септември

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) извърши 1736 засилени инспекции в обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения за публично хранене, включително такива, намиращи се на територията на хотелски комплекси и туристически обекти, предлагащи услугата „ all inclusive “ на териториите на Варна, Бургас и Добрич.

Проверките обгърнаха интервала 1 юни – 15 септември включително във връзка летния туристически сезон по Черноморието, оповестиха от Агенцията за Moreto.net.

От осъществените 1736 инспекции, 72 са по сигнали и тъжби на жители.

Възбранени и ориентирани за заличаване са 135 кг храни от скотски генезис заради липса на етикети или с изминал период на валидност, както и 37 кг храни от неживотински генезис, заради неспазване на указаните от производителя условия или с изминал период на валидност.

Издадени са 3 заповеди за прекъсване на цялата активност на обекти, също 29 акта и 151 наставления по отношение на неприятна хигиена, обекти без регистрация по Закона за храните, неспазване на условията по отношение на етикетиране на храни, храни с изминал период на валидност, несъответствия по сграден фонд и други.

При инспекциите инспекторите от „ Контрол на храните “ са подчертали на правилното етикетиране на предлаганите млечни артикули в проверяваните обекти и осъществяване на проследимост на техните снабдители, както и дали са обезпечени подобаващи условия за измиване и стерилизация на работния инвентар, уместно работно облекло и персонални защитни средства. В обектите за публично хранене е осъществявана инспекция дали работещите лица имат постоянно заверени персонални здравни книжки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР