Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и практикуващите ветеринарни

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и практикуващите ветеринарни
Коментари Харесай

БАБХ извършва инвентаризация на животните в цялата страна

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и практикуващите ветеринарни лекари правят инвентаризация на животните в стопанствата в цялата страна.

Това разгласи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доктор Янко Иванов по време на среща със аграрни производители в Благоевград. Целта на инспекциите е да стане ясно има ли и какъв брой са виртуалните животни по отношение на приема по директните заплащания за Кампания 2019 година Системата би трябвало да се почисти от такива практики, безапелационен беше заместник-министър Янко Иванов.

По думите му инспекциите и инвентаризацията ще продължат, тъй като би трябвало да има изясненост и по-добър надзор. По време на инспекциите във фермите ще бъдат гледани и паспорти, ветеринарномедицински свидетелства на животни и отразяването им в Интегрираната осведомителна система на БАБХ – ВетИС.

“Трябва да има заслужено и дейно систематизиране на средствата, които се дават на животновъдите”, сподели още той, представен от пресцентъра на МЗХГ.

Сред главните цели на Министерство на земеделието, храните и горите е Общата селскостопанска политика след 2020 година във връзка с директните заплащания да не претърпи съществени промени, увери земеделските стопани Янко Иванов. По-голям фокус ще има върху дребните и междинни аграрни стопанства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР