Българска волейболистка жъне поредица от успехи в колежанското първенство на

...
Българска волейболистка жъне поредица от успехи в колежанското първенство на
Коментари Харесай

Българската волейболистка Александра Колева с две престижни награди в САЩ

Българска волейболистка жъне поредност от триумфи в колежанското състезание на Съединени американски щати. 

20-годишната Александра Колева, която играе на поста разпределител, е втора година студентка в Съединени американски щати, като учи и играе за колежа Маями Дейд във Флорида.

Александра Колева е щерка на някогашния волейболен национал Радко Колев и спортната журналистка Ани Колева и внучка на известния състезателен активист и първи треньор по баскетбол в Спортното учебно заведение на Плевен - Георги Пандов, основал доста състезатели в елита.

Настоящият сезон е изключително сполучлив за нея. След като през сезона на няколко пъти бе избирана за разпределител на седмицата, в последните дни тя завоюва две нови извънредно влиятелни награди, които са дело на упорития й труд и безрезервност.

Първо Александра Колева бе определена за разпределител № 1 за целия постоянен сезон на своята конференция и попадна в Идеалния тим на щата Флорида. Тя бе наградена на специфична гала, на Гала-вечер, която предшестваше финалния шампионат на Флорида, в Естерн Флорида Стейт Колеж.

Само три дни по-късно нашето момиче получи ново самопризнание! Тя бе определена и за разпределител №1 на финалния шампионат във Флорида, дивизия Suncoast Conference и още веднъж бе в Идеалния тим – All Tournament Team.

Така в разстояние на една седмица разпределителката Александра Колева заслужи две извънредно влиятелни награди - 2022 Suncoast Conference - 1st Team All-Conference и 2022 All Tournament team!

Отборът на Miami Dade стана първенец и се класира за националните финали на Съединени американски щати в колежанското състезание по волейбол NJCAA. 

Спорът за купата ще се организира от 17 до 20 ноември в Мисури с присъединяване на 16-те най-хубави тима от Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР