Българска ваксина срещу коронавируса се разработва в Института по микробиология

...
Българска ваксина срещу коронавируса се разработва в Института по микробиология
Коментари Харесай

Българска ваксина срещу коронавируса се разработва в Института по микробилогия на БАН

Българска ваксина против ковид се създава в Института по микробиология " Стефан Ангелов " на Българска академия на науките. Това е напълно нова концепция - доста забавна и обнадеждаваща, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция доцент доктор Пенка Петрова - шеф на Института по микробиология на Българска академия на науките.Тя заяви, че създаването на българската ваксина за ковид е отчасти финансирана от Института " Пастьор " в Париж, защото Институтът по микробиология на Българска академия на науките е член на мрежата на институтите " Пастьор ".

Вече стартира създаването на българската ваксина против ковид, само че за използването на клинични тествания при мишки и хора е още рано да се приказва. На този стадий не може да се предвижда по кое време ще имаме българска ваксина за ковид, тъй като създаването на една ваксина е доста дълъг развой и той би трябвало да мине през всички стадии, изясни доцент Петрова.
Тя заяви, че планът за създаването на българската ваксина за ковид е единствено на Института по микробиология на Българска академия на науките и е на неговия Департамент по имунология. Проектът за създаването на имунизацията е двегодишен, а негов началник е доцент Андрей Чорбанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР