Българска църква ще бъде изградена в Букурещ, съобщи Русенският митрополит

...
Българска църква ще бъде изградена в Букурещ, съобщи Русенският митрополит
Коментари Харесай

Правят българска църква в Букурещ

Българска черква ще бъде построена в Букурещ, заяви Русенският митрополит Наум, който е избран от Светия синод да отговоря за връзките с Румънската православна черква и е ръководител на неправителствената организация, основана за построяването на храма.
Теренът върху който ще се построи църквата е с повърхност към 2500 кв. м и ще бъде възложен безплатно за потребностите на българската общественост - за построяването на храма и културен дом към него.
По мотив на финансирането Русенският митрополит Наум изясни, че при последната си среща с премиера на България е получил уверението му, че молбата за разпределяне на средства ще бъде прегледана.
"Имаме вяра, че страната ще подкрепи градежа на храма. Доколкото имам диалози и сведения от живеещите в Румъния българи, те също имат подготвеност, дружно с български компании, които работят в Букурещ, в един миг да подкрепят построяването на църквата ", сподели Русенският митрополит.
Той заяви, че българската черква в Букурещ ще носи името на Свети Йоан Рилски.
Митрополит Наум разяснява още, че в случай че всичко върви по проект, първата копка на градежа на храма може да бъде направена през май идната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР