Българска телеграфна агенция (БТА) ще бъде домакин на Шестия Световен

...
Българска телеграфна агенция (БТА) ще бъде домакин на Шестия Световен
Коментари Харесай

Ерик Уайнър идва през юни в София за международния медиен форум на БТА

Българска телеграфна организация (БТА) ще бъде хазаин на Шестия Световен конгрес на осведомителните организации (https://www.nawc.bg/).

Форумът ще се организира от 13 до 15 юни 2019 година в София под мотото “The Future of News ” („ Бъдещето на новините ”). Тема на полемиките ще са същинските и подправените вести, навлизането на изкуствения разсъдък, проблемите със собствеността на медиите и новите източници на финансиране. 

Конгресът ще се организира в зала 3 на НДК, където беше и Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

За събитието у нас се чакат водачите на над 120 водещи новинарски организации от 5 континента; изтъкнати публицисти от най-влиятелните международни медии; знакови имена от управлението на Facebook, Google и Туитър, издателите и основни редактори на „ Ню Йорк Таймс ”, Би Би Си (BBC) и Си Ен Ен (CNN); делегации от държавници, предприемачи и интелектуалци от повече от 100 страни. Преди няколко дни като главен преподавател е удостоверил и световноизвестният Ерик Уайнър, създател на " География на блаженството " и „ География на гения ”, оповестиха уредниците.

Конгресът ще събере представители на новинарски организации от целия свят и на всички районни медийни организации, в това число Европейския алианс на осведомителните организации (EANA), Организацията на Азиатско-тихоокеанските осведомителни организации (OANA), Федерацията на арабските осведомителни организации (FANA) и Латиноамериканския съюз на осведомителните организации (ULAN). Ще бъдат показани и медийни колоси като Associated Press (САЩ), Reuters (Великобритания), TASS (Русия), Xinhua (Китай), ANSA (Италия), Agence France-Presse (Франция) и други.

Генералният шеф на агенцията Максим Минчев за първи път сподели пред публицисти и построения в Българска телеграфна агенция високотехнологичен мулдимедиен център, основан с концепцията да се трансформира в пространство за представяне на друг тип информация. Центърът ще бъде място както за показване на обичаен вид информация във високотехнологична среда, по този начин и зала за културни събития.



Снимка: https://www.nawc.bg/

Георги Лозанов, шеф „ Културни връзки ” в Българска телеграфна агенция означи, че организацията е социална медия, а част от задачата на публичните медии е да бъдат и културни институции. Той изясни символиката, с която е основан центърът - вътрешният интериор пресъздава главните детайли от фасадата на Българска телеграфна агенция, а подовото покритие припомня за емблематичните за столицата ни жълти павета и носи алюзия за площад.

Залата разполага със система за панорамна прожекция до 180 градуса, интерактивни тъч скрийн екрани и първокачествен тон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР