Българска строителна компания от ВиК-сектора е пред подписване на сделка

...
Българска строителна компания от ВиК-сектора е пред подписване на сделка
Коментари Харесай

Българска компания от ВиК сектора е пред подписване на сделка в Туркменистан

Българска строителна компания от ВиК-сектора е пред сключване на договорка в Туркменистан, стана ясно след извършените през днешния ден бизнес срещи наоколо до курортния град на Каспийско море Аваза. За договорката потвърдиха както министър председателят Борисов, който е в Туркменистан, по този начин и министърът на районното развиване Петя Аврамова, която е съпредседател и на смесената междуправителствена комисия, която заседава също през днешния ден в Централно азиатската страна Аврамова дефинира като неудовлетворителен постигнатия все още стокообмен:

" Има стокооборот сред България и Туркменистан, който ние отчитаме, че не е на нужното равнище, тъй че има доста ниши и неразработени територии, в които можем да си сътрудничим. Ще разгледаме всички сфери - като индустрия, опазване на здравето, просвета, най-много енергийната сфера. Ще разгледаме и строителството, тъй че по всички тематики комисията ще излезе с съответни рекомендации ".

Българската страна е подготвена да окаже поддръжка на туркменистански компании, които желаят да влагат в България в браншове, в които имаме обичайни преимущества и такива, които обезпечават висока добавена стойност и нараснала конкурентоспособност на стопанската система. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на откриването на Българо- туркменистански бизнес конгрес. Икономическият министър е част от формалната делегация, отпред на която е министър председателят Бойко Борисов в Туркменистан, за присъединяване в Първия каспийски стопански конгрес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР