Българска следа покрай кризата във Венецуела. В Туитър местен депутат

...
Българска следа покрай кризата във Венецуела. В Туитър местен депутат
Коментари Харесай

Депутат във Венецуела твърди за незаконна сделка с българско участие

Българска диря около рецесията във Венецуела. В Туитър локален народен представител твърди, че Националната петролна компания се е пробвала да изнесе държавни средства благодарение на брокерска къща в България. Според Ройтерс компанията пренасочва приходите си към съветска банка. От там обявиха, че скоро време нови сметки на венецуелската компания не са разкривани.

В посланието на Карлос Папарони в Туитър се споделя:
Успяхме да спрем противозаконната договорка на узурпаторите, които желаеха да продължат плячкосването на националната петролна компания посредством брокерска къща в България. Ще продължим битката за отбрана на имуществото на Републиката.
След това той припомня, че сходни транзакции са наказуеми, и че парите, които се пробва да отклони националната петролна компания, са на " всички венецуелци " за възобновяване на свободна Венецуела. Националната петролна компания е поискала от клиентите на своите взаимни предприятия да подават приходите от продажби във сметка, открита неотдавна в съветската " Газпромбанк ", заяви Ройтерс. Фирмата желае от непознатите си сътрудници, измежду които Торал и Шеврон, да потвърдят дали желаят да продължат работата си дружно.

В края на януари Съединени американски щати наложи наказания на държавната петролна компания, за да приключи достъпа на президента Николас Мадуро до приходите от нефт. Междувременно полковник от венецуелската войска призна властта на самопровъзгласилия се краткотраен президент Хуан Гуайдо и прикани военните да вдигнат блокадата от границите, с цел да може Венецуела да се възползва от десетките тонове филантропична помощ. Според полковника 90 на 100 от армията не е удовлетворена от политиката на президента Николас Мадуро.

Това не е първият върховен боен, който поддържа Гуайдо, само че висшото главнокомандване неведнъж акцентира лоялността си към Мадуро. На фона на задълбочаващата се политическа и филантропична рецесия в Каракас стартират военни учения на венецуелските въоръжени сили.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР