Българска правителствена делегация начело с вицепремиера Валери Симеонов посети Украйна

...
Българска правителствена делегация начело с вицепремиера Валери Симеонов посети Украйна
Коментари Харесай

Валери Симеонов посети българите в Украйна и Молдова

Българска държавна делегация отпред с вицепремиера Валери Симеонов посети Украйна и Молдова. В Украйна българските посетители посетиха 12-ото издание на годишния търговски базар-изложение " Бесарабски Ярмарк " в град Тарутино. На тържественото разкриване на комерсиалния конгрес присъединяване взеха национален народен представител в украинския парламент и българин по генезис Антон Киссе, първият заместител на главата на Одеската регионална държавна администрация Александър Терещук, заместник-председателя на Одеския регионален съвет Юрий Димчогло, както и други представители на локалната власт и гостуващи делегации от България, Молдова, Литва, Полша и Германия.

Валери Симеонов съобщи, че Украйна постоянно може да разчита на България във връзка с нейната битка за суверенитет и териториална целокупност. Вицепремиерът ни също увери домакините си в това, че нашата страна ще подкрешя Украйна в нейния път на интеграция в Европейския съюз, както и в устрема й за постигане на демократични полезности. По думите му съставът на делегацията ни там, включваща и ръководителя на Държавната организация за българи в чужбина Петър Харалмпиев, както и заместник-министрите на образованието и районното развиване - Петър Николов и Валентин Йовев, е доказателство за откровените планове на съдружното ни държавно управление за интензивни двустранни връзки с Украйна и оказване на всестранна помощ на българската диаспора в Украйна.

" В политическата стратегия на нашето съдружно държавно управление, в което влизат и представители на " Обединени патриоти ", е включена точка за оказване на помощ в съхраняването и опазването на националната еднаквост, език и просвета на българските общности зад граница. Вие можете да разчитате на нас ", съобщи Симеонов пред сънародниците ни в Украйна. Той добави още, че в проектите на кабинета влиза и увеличаване на развиването на морските пасажерски и търговски известия сред украинските и българските пристанища.

След Украйна, българската държавна делегация посети и българските селища Тараклия и Твардица в Молдова. Представителите на страната ни разискаха редица стопански и демографски въпроси с нашите сънародници там. Основната цел на визитата им беше запознаване с капиталовия капацитет на региона. В Тараклия формалните посетители имаха среща с управлението на региона. После направиха обзор на предприятието " Испан - Люкс " и шивашката фабрика. След обяд работата на делегацията продължи в град Твардица. Гостите посетиха също и винния цех " Булгари - Вайнери ". Важен миг стана полагането на цветя до паметника на Васил Левски в града. Специална културна стратегия за гостите от България показаха децата от Школата по изкуствата в Твардица и колектива " Твърдишки извор ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР