Българска независима енергийна борса ЕАД и Електроенергиен системен оператор ЕАД

...
Българска независима енергийна борса ЕАД и Електроенергиен системен оператор ЕАД
Коментари Харесай

БНЕБ и ЕСО се включиха в проект за пазарно обединение на пазарите „В рамките на деня“ чрез българо-румънска граница


Българска самостоятелна енергийна борса ЕАД и Електроенергиен систематичен оператор ЕАД (ЕСО) станаха част от план за пазарно обединяване на пазарите „ В рамките на деня “ (IDM) вследствие на дейната си активност в посока на пазарна интеграция на районно и Европейско равнище и в осъществяване на наредбите на Европейското законодателство. Това оповестяват от енергийната борса.

Този план, наименуван „ Локален план за внедряване 15 “ (Local implementation project 15) включващ пазарните оператори и операторите на преносни мрежи на Румъния, Унгария, Хърватска, Словения, Чехия, Полша, Австрия, Германия и към този момент България, има за последна цел присъединението на българската пазарна зона за времеви небосвод „ В рамките на деня “ към Европейското единно пазарно обединяване XBID (Cross Border Intraday) посредством границата България – Румъния дружно с така наречен „ втора вълна на присъединение “ (XBID second wave) с плануван период за присъединение до края на м. юни 2019 година, изясняват от борсата.

Българска самостоятелна енергийна борса ЕАД и Електроенергиен систематичен оператор ЕАД, ще концентрират напъните си и всички нужни запаси за сполучливото привършване на този план в планувания период, като дружно разчитаме на поддръжката на българските институции за превъзмогване на провокации от нормативен и учредителен темперамент, както и на съдействие от страна на участниците в пазара на електрическа енергия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР