Българска национална телевизия ще излъчи на живо в ефира на

...
Българска национална телевизия ще излъчи на живо в ефира на
Коментари Харесай

БНТ ще излъчи на живо специалното шоу “Eurovision – Europe Shine a Light”

Българска национална телевизия ще излъчи онлайн в ефира на Българска национална телевизия 1 шоуто “Eurovision – Europe Shine a Light” на 16 май от 22 часа българско време.

Телевизионната стратегия няма да има конкурсен формат и ще показа песните и артистите, които щяха да вземат присъединяване в анулираната Евровизия 2020. Датата и часът на специфичното шоуто не са инцидентни – тогава трябваше да се организира огромният край на Евровизия 2020 онлайн от Ротердам.

Тазгодишното издание на състезанието беше анулирано поради пандемията от ковид. Това се случва за първи път в 65-годиншаната история на найголямата музикална конкуренция в света.

Българският представител на Евровизия Виктория също ще бъде част от шоуто на 16 май. Тя ще запише особено видео обръщение за милионите почитатели на състезанието в целия свят, а песента на България за Евровизия 2020 “Tears Getting Sober” ще прозвучи в ефира на националните малките екрани и радиа в цяла Европа и Австралия.

Седмицата от 10 до 17 май е оповестена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на Евровизия 2020. Песните от тазгодишното издание на състезанието ще са на непрекъсната ротация в европейските радиа и музикални малките екрани, а доста от национални малките екрани в Европа приготвят и специфични телевизионни стратегии.

След анулацията на състезанието Виктория също зарадва своите почитатели с онлайн концет от вкъщи си в София. Младата певица извърши за първи път онлайн “Tears Getting Sober”, песента с която трябваше да показа България на Евровизия 2020 в Ротердам.



Виктория ще бъде българският представител на 65-тото издание на Евровизия, което ще се организира през 2021 година. Конкурсът, който всяка година се следи от над 200 милиона фенове в целия свят, беше преместен за 2021 година поради международната пандемия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР