Българска народна банка публикува на страницата си в интернет наръчник

...
Българска народна банка публикува на страницата си в интернет наръчник
Коментари Харесай

БНБ съветва в наръчник какво да правим при спор с банката

Българска национална банка разгласява на страницата си в интернет справочник с скъпи препоръки за потребителите на банкови услуги.

Електронният документ с название „ Информация за финансови артикули и услуги “ се намира в раздел „ Банков контрол “, подраздел „ Информация за ползватели на финансови артикули и услуги “ в уеб страницата на централната банка.

съдържа потребна информация за главните характерности на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни артикули, която е ориентирана към физическите лица – консуматори на разнообразни финансови артикули и услуги, оповестиха от Българска народна банка.

Публикацията съдържа и специфичен раздел със препоръки за разрешаването на потребителски разногласия. В него се насочва вниманието на потребителите при пораждане на спор, първо, да се извърнат за подпомагане към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари. Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, виновни за разглеждането на възражения на консуматори.

В случай че след отправяне на тъжба до дадена институция страните не реализиран единодушие, физическите лица могат да отнесат разногласието до съответната помирителна комисия. Подробна информация по отношение на настоящите в България помирителни комисии в региона на финансовите услуги също може да бъде открита в Наръчника.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР