Българска компания има амбиции да стане най-голямата банка в света,

...
Българска компания има амбиции да стане най-голямата банка в света,
Коментари Харесай

Български стартъп с амбиции да стане най-голямата банка в света

Българска компания има упоритости да стане най-голямата банка в света, без да държи нито един лев или $ на клиентите си по банкова сметка. Целта на сдружението Payhawk е да работи с институции, които имат лицензите, инфраструктурата, контрола и сигурността, с цел да се случва това, съобщи съоснователят му Христо Борисов пред Bloomberg.

Според него множеството компании не вадят корпоративни карти на чиновниците си, тъй като няма елементарен метод, по който да ги ръководят и точно в тази тенденция компанията Payhawk предлага решения. "Говорихме с над 30 компании от целия свят и открихме, че когато ти управляваш разноските на хора, които пътуват, или пък имаш чиновници, които работят отдалечено, контролът е доста комплициран, а потребността от корпоративна карта е осезаема ", акцентира Борисов.

Основната активност на компанията се насочва към дребния бизнес, тъй като го дефинира като доста по-отворен към демократичния и свободен метод на работа. По думите на съоснователя на Payhawk по-малките компании доста по-лесно взимат решения и са доста по-иновативни. В началото на настоящата година българската финтех компания Payhawk притегли 1 млн. лв. инвестиция за разширение на екипа си у нас и в новия си офис в Лондон. Организацията, която оказва помощ на дребни разрастващи се бизнеси в ръководството на разноските им, притегля специалисти, потвърдили се в промишлеността.

Преди месеци компанията получи самопризнание за една от най-иновативните финтех компании в Европа по време на Paris Fintech Forum и завоюва стартъп събитие, проведено от Wirecard и Visa, откакто се състезава против 50 компании от 18 европейски страни. Основатели на Payhawk са бивште чиновници на Телерик Христо Борисов и Бойко Караджов, които я основават през лятото на 2018 година, като с нея си слагат задача да оказват помощ на дребните бизнеси да работят по-ефективно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР