Българска книга полита в Космоса. Тя ще бъде изстреляна с

...
Българска книга полита в Космоса. Тя ще бъде изстреляна с
Коментари Харесай

Българска книга ще полети в космоса

Българска книга полита в Космоса. Тя ще бъде изстреляна с ракета от Нова Зеландия на 25 ноември.

,,Идеята на книгата е, че желая да покажа на хората, че всеки един човек може да се включи в  галактическото развиване на човечеството. Тя ще лети след две седмици, като флашката ще бъде прикачена към платформа, която ще освобождава спътници, тъй като спътникът не е подготвен и по тази причина се постановат тези два старта. Следващият път ще бъде през април 2020-та на борда на " Дискавъри ", показа Светослав Александров, създателят на книгата, определена да полети в Космоса - " Аз, виртуалният астронавт ".

Той означи, че книгата не е на книжен притежател, а е записана на чип.

,,Корицата в хартиено копие към този момент хвърча през май месец на височина 32 км. Това е много над това, на което летят самолетите - така наречен " близко галактическо пространство ". То ще става все по-достъпно за хората вбъдеще да си изпращат свои предмети ", сподели още Александров в ефира на Нова телевизия.

По думите му книгата ще се издигне на височина към 400-500 км.

,,Това ще бъде към земна орбита и е доста по-голяма височина от първата, която постигнахме с височинен балон на 30 км. На 25 ноември отиваме в орбита ", съобщи създателят на книгата " Аз, виртуалният астронавт ".

Според него доста хора са откривали комети въз основата на една задача, наречена " Сохо ".

,,За такива случаи съм разказал в своята книга. Много хора пък не си дават сметка, че фотосите от повърхността на Марс, се разгласяват от марсоходите в действително време в уеб сайтове на НАСА. Идеята за пращане на предмети в Космоса е алегорична ", изясни той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР