Българска хокеистка с олимпийски медал. 15-годишната Мария Руневска в състава

...
Българска хокеистка с олимпийски медал. 15-годишната Мария Руневска в състава
Коментари Харесай

Българка с олимпийски медал на Младежките игри

Българска хокеистка с олимпийски орден. 15-годишната Мария Руневска в състава на интернационалния " наследник " тим завоюва бронзово отличие на Младежките олимпийски игри в Лозана и това без подозрение е историческо достижение при дебюта на дисциплината 3 на 3 на подобен конгрес, оповестиха от БОК.

Тимът на Мария завоюва с 6:4 против " кафявите ", като първият гол в мача бе дело на нашето момиче. В София в състава на столичния Славия тя играе дружно с момчетата заради липса на настрана състезание за девойки. Мария споделя, че това я прави доста борбена, а сплотеният тим в Лозана и стимулираните й съотборнички, както и скъпите инструкции на треньорката ", са били ключът към триумфа.

" Винаги ще помня това съревнование, от което с изключение на олимпийския орден, ще ми останат, уповавам се, доста другарства ", показа Руневска след мача.

Смесената ни щафета в биатлона зае 13-о място, само че заслужава да се означи отличната пукотевица на първи пост на Валентина Димитрова, която не позволи неточност и съобщи на идващия пост на втора позиция. Отборите в тази дисциплинираност са формирани от две девойки и две момчета, като за България стартираха Валентина Димитрова, Лора Христова, Красимир Атанасов и Васил Зашев. Титлата в това атрактивно съревнование е за Норвегия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР