Българска група се завърна тази сутрин от Пекин. 18 деца

...
Българска група се завърна тази сутрин от Пекин. 18 деца
Коментари Харесай

Детски танцов състав пристигна предсрочно от Пекин

Българска група се завърна тази заран от Пекин. 18 деца от танцовия състав " Пролет " от Петрич и четирима ръководители на групата се завърнаха предварително поради разпространяването на ковид. По думите им ситуацията в Пекин е спокойна, суматоха няма. Всички са минали през термоконтрол на летище София, в положително положение са, само че въпреки всичко са предизвестени да наблюдават за кашлица и температура.

22-та българи дойдоха тази заран на летище София с полет от Истанбул и незабавно са били тествани.
Нина Попова, Дирекция " Образование и просвета " - Община Петрич: Минахме през термоконтрол, подобен, какъвто има на всяко едно летище, всичко е ОК, всичко е обикновено.
Българска национална телевизия: Децата са добре?
Нина Попова, Дирекция " Образование и просвета " - Община Петрич: Всички са добре, никой няма никакви недоволства. Мерките за сигурност бяха на доста високо равнище, ходехме на всички места с маски, уредниците ни предоставиха настрана дезинфектанти за ръце.
Температурата им също била мерена на всички места. От посолството ни в Пекин незабавно се свързали с българите и също се погрижили за ограниченията за сигурност. Детският танцов състав " Пролет " бил там, с цел да взе участие в празнуването на Китайската нова година. Общината в Пекин обаче отменила Фестивала поради ковид.
Нина Попова, Дирекция " Образование и просвета " - Община Петрич: Няма всеобщи прояви, забележителностите са затворени за посещаване с оглед още веднъж предварителна защита на разпространяване на вируса, само че имаме в Пекин, доколкото знаем и както ни увериха и уредниците и нашето посолство, е доста ниска и там въобще няма никаква заплаха.
Заради ограниченията за сигурност обаче им споделили да наблюдават за общото си положение в околните дни и дали имат кашлица и температура. Групата благодари на кмета на Петрич и на Министерство на външните работи за поддръжката.
Нина Попова, Дирекция " Образование и просвета " - Община Петрич: Помолихме просто да ни намерят билети за по-ранни полети и те за няколко часа съумяха да създадат това.
На летището групата беше предстояща от рейс, който откара децата в Петрич.
 Министерство на външните работи даде настояща информация за взетите ограничения от Китай за новия ковид Министерство на външните работи даде настояща информация за взетите ограничения от Китай за новия ковид
Последните статистически данни съгласно китайската страна са: най-малко 2023 случая в Китай (вкл. Хонконг, Макао, Тайван) и 32 случая в чужбина, заяви бълга...
 80 жертви взе коронавирусът в Китай 80 жертви взе коронавирусът в Китай
80 са към този момент жертвите на ковид в Китай. Властите взеха решение за удължение на празничните дни за Китайската нова година като част от напъните з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР