Българска гражданка е хваната в злоупотреба със социални помощи в

...
Българска гражданка е хваната в злоупотреба със социални помощи в
Коментари Харесай

Наша актриса арестувана в Австрия за големи злоупотреби

Българска гражданка е хваната в корист със обществени помощи в размер близо 58 000 евро, които съдът реши, че тя би трябвало да върне. За 68-годишната артистка с двойно поданство (българско и австрийско) оповестява австрийският всекидневник Heute.

В четвъртък дамата, с местоживеене Виенер Нойщад (Wiener Neustadt), трябваше да заплати в съда въпросната сума. Обвинението против нея е за сериозна финансова машинация. За нея се твърди, че е получила нелегално минимално подсигуряване на стойност 57 875,63 евро за 4 години и половина, като е живяла най-вече в България.

По време на правосъдния развой тя съобщи: “Да, аз бях в България през последните няколко години за повече месеци. Наистина не знаех, че това е позволено единствено за най-много четири седмици. Всичко останало беше уредено. Хазяинът ми се грижеше за пощата ми, когато отсъствах. “

През последните няколко години тя е работила в Швейцария и Австрия. Когато обвинената схванала, че е получила неправилно минималния приход, тя неотложно върнала над 10 000 евро. Независимо от това, на 19 ноември 68-годишната жена е задържана. Сега за интервал от 16 месеца тя е отчасти арестувана. Очаква се развиване по случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР