Българска гражданка е пострадала вследствие на пожарите в района на

...
Българска гражданка е пострадала вследствие на пожарите в района на
Коментари Харесай

Българка е пострадала при пожарите в Гърция

Българска гражданка е потърпевша в резултат на пожарите в региона на гръцката столица Атина, оповестиха от Министерство на външните работи. Тя е с изгаряния, настанена е в болница, без заплаха за живота. Дипломатическата ни задача е в контакт с близки на нашата сънародничка и е в подготвеност да окаже нужното подпомагане.

По информация на посолството в Атина на територията на Гърция огромни пожари избухнаха в региона на Кинета, Атика, в региона на Метохи, покрай гр. Ханя на остров Крит, региона на Пендели, Атина и в региона на Рафина, Атика.

Най-много са жертвите в региона на Неа Макри, обитаемоте места Мати, Кокино лиманаки, община Рафина.
Пепел и съсипия след огнения пъкъл в Гърция (ГАЛЕРИЯ) Над 60 души починаха, а над 100 са ранени в огненото злополучие
Към 11 ч. по-голямата част от огнищата на пожарите са овладени. На място остават екипи на пожарната работа, които не престават да работят за справяне с следствията и локализиране на вторичните огнища.

Движението по пътния сектор Атина – Коринт се възвръща последователно.

Затворена за придвижване остава част от националния път на Ханя – Ретимно, о. Крит.

До този миг гръцките управляващи оповестяват за 50 починали, 156 ранени, от които 11 в тежко положение. Пострадали са 16 деца. Опожарени са 1000 къщи и 300 автомобила. Има опасения, че броят на жертвите може да се усили.
Огненият пъкъл в Гърция взе десетки жертви (ОБНОВЕНА) Най-малко 60 души в региона на Атина починаха, ранените са над 104, 11 от тях тежко, 16 от потърпевшите са деца
На телефон 199 могат да бъдат подавани сигнали към гръцката противопожарна работа за изчезнали хора, като е належащо да се даде информация за тях.

Министерството на външните работи поучава българските жители, които се намират на територията на Гърция, да следват прецизно напътствията на локалните управляващи и да не подхващат дейности, които могат да застрашат тяхната сигурност.

В случай на нужда, нашите сънародници могат да се обръщат за подпомагане към спешния щаб, образуван към посолството, на телефон: +30 6937 096 220.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР