Българска генерична фармацевтична асоциация (БГФармА), която обединява 16 български и

...
Българска генерична фармацевтична асоциация (БГФармА), която обединява 16 български и
Коментари Харесай

Генеричните компании уверяват, че няма риск от недостиг на лекарства

Българска генерична фармацевтична асоциация (БГФармА), която сплотява 16 български и интернационалните фармацевтични компании, излезе с позиция, в която твърди, че все още не се следи риск от дефицит на леарствени артикули в България.

От организацията показват, че наблюдават с непрестанно внимание, ангажираност и съпричастност развиването на пандемията от Covid-19 и обезпечаването на българските жители с медикаменти.

" Нашите компании поддържат аварийни наличия, както на вещества за произвеждане, по този начин и на подготвени лекарствени форми за справяне с спешни обстановки като актуалната ", показват от БГФармА. Оттам допълват, че процесът на произвеждане на медикаменти за милиони български жители продължава и ще продължи без спиране и пациентите ще разполагат с нужните генерични лекарства за лекуване на своите остри и хронични болести.

" Разчитаме на професионалното държание на нашите сътрудници - търговците на едро и аптеките да обезпечат непрестанно и постоянно снабдяване на лекарства по веригата производител - търговец на едро - аптека и зареждането на оптимално необятна номенклатура от лекарства в аптеките, с цел да не се получават отводи по логистични аргументи ", се споделя в позицията.

От БГФармА допълват, че в страната има ясна организация и виновни лица за ежедневен мониторинг за наличностите на лекарстнвени артикули, складови наличия и линиите на доставка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР