"Българска фондова борса" (БФБ) и програма ELITE на Лондонската фондова

...
"Българска фондова борса" (БФБ) и програма ELITE на Лондонската фондова
Коментари Харесай

БФБ и програма ELITE на Лондонската фондова борса подписаха Меморандум за създаване на гъвкава екосистема от проспериращи МСП у нас

"Българска фондова борса " (БФБ) и стратегия ELITE на Лондонската фондова борса подписаха Меморандум за съгласие за основаване на гъвкава екосистема на проспериращи МСП в България, оповестиха от борсовия оператор. Меморандумът обгръща самодейността за образование и стимулиране на най-динамичните и амбициозни МСП в България да проучат всички съществуващи благоприятни условия в международен мащаб за набиране на капитал за вложение в техния напредък. Документът беше подписан публично от Иван Такев, изпълнителен шеф на "БФБ-София ". "Преди съвсем година видяхме големия капацитет за българските МСП да се развиват през мрежата на програмата ELITE и започнахме да преговаряме за нашето стратегическо партньорство. Много се радваме, че в този момент това е реалност и отваря нови световни бизнес хоризонти за амбициозните български МСП ", означи Иван Такев.

"Радваме се, че сме очевидци на възходящ интерес към ELITE от компании в района на ЦИЕ, което удостоверява и акцентира смисъла на партньорствата като обединеното съдействие с UniCredit. В допълнение, днешното сключване на Меморандума за съгласие с БФБ е доказателство за уговорката за поддръжка на най-амбициозните компании в България. Тези предприятия имат неповторим потенциал за нововъведения, основаване на нови работни места и в последна сметка стимулиране на икономическия разцвет. Мрежите като ELITE са жизненоважни за развиването на динамични компании, създавайки витална предприемаческа екосистема, в която най-бързо разрастващите се компании могат да процъфтяват ", сподели Лука Пейрано, основен изпълнителен шеф на ELITE.

Церемонията по подписването се състоя пред представители на над 30 от най-динамични български компании, които участваха в първия стратегически семинар, извършен по самодейността на Меморандума. Сред фирмите, представляващи разнообразни браншове на българската стопанска система, бяха такива като: Accedia, Avtomotor Corporation/Citroen, Bestamed, Eurosped, Eurovending, HeleCloud, Kuminiano Fruit, Mobile Alternative Communications, NET1, RBL Food Bulgaria, Sport Depot, TaxiMe, Vaptech и други.

Семинарът беше осъществен в партньорство с UniCredit Bulbank.

"Щастливи сме да бъдем част от програмата ELITE в продължение на няколко години и да следим пътя на растежа на дванадесетте компании, които към този момент са включени в нея. Ние в действителност имаме вяра в капацитета на нашите клиенти и българската среда ", разяснява Антоанета Куртеану, началник на отдел "Корпоративно, капиталово и частно банкиране " на UniCredit Bulbank. Алдо Андреони, управител "Връзки с клиенти " в UniCredit Bulbank, дава отговор за програмата в банката.

Семинарът беше отдаден на опциите за финансиране на растежа на фирмите. Сред главните тематики на форума бяха: разнообразни модели на финансиране за растеж; благоприятни условия за финансиране от обществени и частни финансови пазари, стратегическо мислене зад избора на благоприятни условия за финансиране, потребление на цифрови финансови нововъведения за свързване на фирмите с наличния капитал, сполучливи истории на български компании, приети в годишното издание на LSEG "1000 компании, които да вдъхновят Европа ", както и изгоди и отговорности на общественото сдружение и шерване на най-хубави практики от българскa обществена компания.

ELITE е предопределена да подкрепи амбициозните компании да се разрастват, да се преструктурират за напредък и да бъдат по-конкурентоспособни на международния пазар. Програмата съчетава образование, поддръжка за бизнеса, менторство и достъп до експертни познания и финансиране. Oт основаването си през 2012 година до през днешния ден ELITE се разраства до мрежа, която обгръща над 1000 компании от над 40 страни по света, в това число 12 от България, като приходите на всички тези компании възлизат общо на 81 милиарда евро и работните места на 478 000.

"Българска фондова борса " е лицензирана да прави активност като фондова борса от октомври 1997 година. Предметът на активност на сдружението включва образуване на търговия с скъпи бумаги и други финансови инструменти; образуване и поддържане на осведомителна система за търговия с скъпи бумаги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР