"Българска фондова борса" АД отличи инвестиционните посредници, постигнали най-високи резултати

...
"Българска фондова борса" АД отличи инвестиционните посредници, постигнали най-високи резултати
Коментари Харесай

В годината на многото регулации БФБ сви оборота с около една трета

"Българска фондова борса " АД отличи капиталовите медиатори, постигнали най-високи резултати през 2018 година. Годината на многото регулации - по този начин дефинира годината Васил Големански, заместник-председател на съвета на шефовете на "Българска фондова борса ". Едно от достиженията й несъмнено е покупката на "Българска самостоятелна енергийна борса " ЕАД, която е доста значима стъпка в посока на развиването на финансовия и енергийния пазар. Броят на покупко-продажбите на контролиран пазар за миналата година е 54 341 и отбелязва спад от 47% по отношение на 2017-а. На 550 040 936 лева възлиза оборотът на БФБ, като това е с 28% по-малко на годишна база.
На церемонията, която се организира за 18-ти път в историята на фондовата борса, бяха присъдени награди в пет категории.
За капиталов медиатор, сключил най-вече покупко-продажби на БФБ през 2018 година, първото място обичайно е за "Карол " АД. Следващите места заеха "Елана Трейдинг " АД и "БенчМарк Финанс " АД.
Инвестиционният медиатор, осъществил най-голям оборот на БФБ през предходната година, е "Първа финансова брокерска къща " ЕООД, следвана от "Евро - Финанс " АД и "Карол " АД.
След извършеното през предходната година IPO старозагорската компания "Градус " АД естествено получи премията за емитент с максимален принос за развиването на финансовия пазар през 2018-а.
Отличията за медии с максимален и сериозен принос при популяризирането на финансовия пазар през предходната година бяха присъдени на Bloomberg TV Bulgaria и Profit.bg.
Народният представител Делян Добрев беше отличен за персона с максимален принос за развиването на финансовия пазар през миналата година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР