Българска федерация шахмат 2022 (БФШ 2022) си избра ново ръководство

...
Българска федерация шахмат 2022 (БФШ 2022) си избра ново ръководство
Коментари Харесай

Лицензираната федерация по шах си избра ново ръководство

Българска федерация шахмат 2022 (БФШ 2022) си избра ново управление на Общо заседание в Плевен, се споделя в публично известие на организацията, подписано от изпълнителния шеф Божидар Пелов.

За нов ръководител е определена доцент доктор Венета Петкова, а Управителният съвет е понижен от 11 на 3-ма души " по оперативни аргументи ". Присъствали са представители на 41 от 65 клуба, членове на федерацията, която има лиценз от спортното министерство, даден по времето на служебния министър Весела Лечева.

В информацията се показва, че са направени четири номинации: доцент доктор Венета Петкова (вицепрезидент на Европейската федерация „ Спорт за всички “), Симеон Винчев - предприемач, Христо Митков - юрист, Атанас Куртенков - ръководител на състезателен клуб по шахмат.

За членове на УС са определени първите трима, до момента в който за Куртенков е посочено, че не е получил нужните гласове.

В умозаключение се споделя, че " новото управление на „ Българската федерация по шахмат 2022 “ ще работи в тясно съдействие с Международната федерация по шахмат по въпросите на българския шахмат ”.

Досегашното управление на БФШ 2022, отпред с предприемача Васил Антонов, подаде оставка в края на предишния месец. В предходния УС бе и треньорът на Нургюл Салимова - Живко Жеков.

БФШ 2022 кандидатства за участие във ФИДЕ - интернационалната федерация. Тя е в конкуренция в записаната по-рано тази година БСФШ, отпред на която са Милен Василев и Антоанета Стефанова. Тя бе зад националния тим за дами, спечелил европейската отборна купа в Будва.

Крайно решение би трябвало да бъде взето на 17 декември на Генералната асамблея на ФИДЕ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР